Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: T’estimo si he begut, d’Empar Moliner

4 març 2016 Sense Comentaris

estimoT’estimo si he begut / Empar Moliner.- Barcelona: Quaderns Crema, 2004.

En la millor tradició dels contistes (Monzó, Pàmies, Calders) els contes d’Empar Moliner retraten la realitat actual, amb molta franquesa, amb molta mala bava i amb una mica de tendresa i molt humor. Perquè la realitat és absurda i només des de la distància que ens dóna l’humor ens en podem riure i riure’ns de nosaltres mateixos sense fer-nos mal. Empar Moliner va debutar amb el recull de contes L’ensenyador de pisos que odiava els mims, va seguir la novel·la Feli, esthéticienne (ressenyada també en aquest blog) i aquest és el seu tercer llibre. Des de sempre ha compaginat la seva activitat literària amb innombrables col·laboracions periodístiques on s’ha destacat com una lúcida observadora de la realitat que l’envolta.

Contes que funcionen com petites peces de rellotgeria i que de ben segur ens arrencaran més d’un somriure.

 

ACABEM AMB LES PLAGUES

La meva dona va i em diu que tenim hora a una terapeuta matrimonial, l’endemà. ¿Per què?, li dic. Perquè som com germans, em diu, ¿o no ho veus, que som com germans?

Vol dir que no tenim relacions sexuals des de fa temps. M’amenaça que, si no hi vaig, s’ha acabat. No me la crec, però faig veure que sí. No és que ella vulgui tornar a tenir-ne. És que vol que algú li doni la raó.

empar-moliner

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.