Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Itineraris literaris, Novetat

La Ciutat Caminada: itineraris i rutes per Barcelona

22 octubre 2010 3 Comentaris

LA CIUTAT CAMINADA : Itineraris i rutes per Barcelona

Des de la Biblioteca el Carmel-Juan Marsé us proposem alguns llibres on trobareu tot tipus d’itineraris per perdre-us per la nostra ciutat, des de rutes gastronòmiques, literàries, històriques, fins a rutes esotèriques…

Per badar i ensenyar

La fal·lera que els barcelonins tenim per mostrar la ciutat té una de les seves manifestacions més exuberants en l’extraordinària col·lecció de guies de la ciutat que des de 1777 hem anat produint… Sovint s’ha dit que el barceloní és apassionat amb la ciutat, que gaudeix badant i ensenyant-la. Doncs bé, la guia és l’instrument més elemental i bàsic per a la visita…

Els barcelonins són conscients que la ciutat ha experimentat de cop i volta un canvi substancial: n’estan orgullosos i s’apliquen a conèixer aquest munt de transformacions… El que no saben els barcelonins és que han tingut el privilegi d’assistir a una de les pàgines més belles de la història d’aquesta ciutat. I és que, sense tenir-ne consciència, han estat testimonis de la tercera fita urbanística més important de tota la història de Barcelona. En efecte, la primera fou quan Pere III va construir el 1364 la muralla que encerclava el Raval; la segona, quan Cerdà va projectar l’Eixample; la tercera, quan l’alcalde Serra va auspiciar una transformació que l’alcalde Maragall va ampliar i perfeccionar gràcies al desafiament olímpic…

No s’ha descobert cap manera millor per a conèixer a fons una ciutat que passejar, i passejar, i passejar. Barcelona és una ciutat que convida a passejar….

HUERTAS CLAVERIA, Josep M. 50 vegades Barcelona : guia de visita de la ciutat. [Barcelona] : Ajuntament de Barcelona, DL 1995.

Us podeu descarregar la guia, clicant aquest enllaç.

Més guies als nostres espais a la xarxa, aquí i aquí.

3 Comments »

 • Gat said:

  Molt bona iniciativa. Gràcies

 • Biblioteca El Carmel-Juan Marsé (author) said:

  Bona tarda, Sr. Gat.
  Moltes gràcies pel seu comentari. El convidem a visitar-nos a la biblioteca i així poder fullejar amb més deteniment la nostra selecció de llibres.

 • Gat said:

  No dubteu que ho faré.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.