Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana… La solitud de Patrícia

26 novembre 2010 3 Comentaris

La solitud de Patríca/Carles Quilez. Barcelona: La Magrana,2009

Carles Quílez a La solitud de Patrícia ens parla d’un cas basat en fets reals, en el qual es va detenir a dos agents del serveis secrets francesos que anaven a cometre un assassinat. Tanmateix, no és una novel·la típica d’espies on trobar trames complicades ni sistemes sofisticats de vigilància ni persecucions ni tiroteigs, sinó que es basa en la quotidianitat de la investigació periodística, terreny que domina l’autor, que és cap de la secció de tribunals i policia de la Cadena Ser.

La major part de la història es desenvolupa des del punt de vista de la jove periodista Patrícia Bucana. Ella ha triomfat en l’àmbit laboral, però esta tan centrada en la feina que ha descuidat la seva vida personal, cosa que li passarà factura. Tot i tenir la complicitat de la policia i el recolzament dels seus pocs però bons amics, Patrícia haurà de fer front a la responsabilitat de gestionar informació sensible, a les pressions judicials i a diverses amenaces.

Es tracta d’una novel·la curta que malgrat que no tingui molt desenvolupats els personatges, és entretinguda, ens mostra les dificultats del periodisme i reflexiona sobre aspectes com la llibertat d’informació i la justícia.

Finalment, cal destacar que la novel·la va guanyar l’any 2009 la segona edició del Premi Crims de Tinta.

QUÍLEZ, Carles. La solitud de Patrícia. Barcelona: La Magrana, 2009.

Biblioteques on trobaràs aquest llibre

3 Comments »

 • Lourdes said:

  Mira, pot ser m’aproparé a una de les biblioteques i l’agafaré. Despres de la putada d’espatllar tot el pont els putus controladors aeris almenys una bona obra literaria perque se’m passi la mala ostia q mhan possat aquests monstres d’AENA.
  Interessant.

 • Biblioteca El Carmel-Juan Marsé (author) said:

  Moltes gràcies pel seu interès Sra. Lourdes. La convidem a seguir visintant-nos i esperem que segueixi gaudint dels nostres continguts.

 • Lourdes said:

  Interessant llibre. Aquests dies festius, m’aproparé a una de les biblioteques a reservar-lo.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.