Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Itineraris literaris

Sin noticias de Gurb. Etapa 0. Primera part

15 juliol 2009 4 Comentaris

Avui estrenem una de les obres representatives de Eduardo Mendoza. La novel·la està ambientada en la Barcelona d’abans dels Jocs Olímpics del 1992 i ens narra en forma de diari la cerca d’un extraterrestre del seu company Gurb, que ha anat a explorar la Terra i ha desaparegut.

En principi era una història per capítols per al diari El País a iniciativa de Xavier Vidal-Folch, director del diari a Catalunya, es desenvolupa a la Barcelona preolímpica, que tal com descriu la nota de l’autor “es trobava en una situació insòlita: la imminència dels Jocs Olímpics havia posat la ciutat de potes enlaire, però el tarannà dels ciutadans, malgrat tots els inconvenients, era jovial i expectant. I com sempre que alguna cosa altera la monotonia, la picaresca apuntava per tot arreu”. Tot i que el llibre és una visió còmica de Barcelona, podem observar que també hi ha molta irònia i un cert grau de crítica.

Divendres comencem itinerari!

4 Comments »

 • rojopicanton said:

  Molt em temo que si ara qualsevol barceloní aterrés a la ciutat abans dels Jocs Olímpics del 92 certament també es trobaria com si fos un extraterrestre!

 • bitxitu said:

  Una de les millors obres q mhan fet riure i passar molt bones estones

 • Gat said:

  Aquest és un dels meus llibres de capçalera. L’he recomenat moltes vegades i mai ha decebut.
  Impagable el protagonista ensopegant amb tot tipus de suituació. Gràcies Mendoza!!!!

 • Biblioteca El Carmel-Juan Marsé (author) said:

  Benvolguts visitants,
  Gràcies per la vostra atenció, els convidem que facin la ruta de la novel·la Sin noticias de Gurb perquè és molt interessant. I que estiguin pendents de les noves rutes que penjarem properament. Moltes gràcies!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.