Inici » Qui som?

Qui som?

La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda de Biblioteques de Barcelona, és la biblioteca de districte d’Horta-Guinardó i està especialitzada en poesia des de l’any 2001. La biblioteca es proposa obrir una finestra al món poètic, a través d’un fons especialitzat, un cicle estable d’activitats al voltant de la poesia i la difusió de l’obra de poetes de casa nostra i d’arreu del món. A més, impulsa cicles com el de Pensament, paraula o obra i, des de 2014, Entre versos. Compta amb un important Club de Poesia i espais per relacionar la seva especialització amb altres manifestacions artístiques.

La Biblioteca El Carmel- Juan Marsé de Biblioteques de Barcelona, està especialitzada en Novel·la barcelonina contemporània des que es va inagurar, l’any 2003. Compta amb una àmplia col·lecció de documents, de tots els àmbits, sobre la ciutat de Barcelona. A més, impulsa el Cicle Narra el Dors del Carmel, que convida cada mes un autor o autora contemporani, del qual s’ha llegit prèviament la seva obra en el club de lectura, especialitzat en novel·la barcelonina.

La Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró de Biblioteques de Barcelona, districte d’Horta-Guinardó, està especialitzada en gènere negre. L’equipament,  fruit del moviment veïnal, es va integrar en la xarxa pública de biblioteques l’any 2001. Disposa d’un fons especial  de gènere negre i policíac  que abasta narrativa, cinema, còmic, assajos i revistes especialitzades i difon els recursos, els autors, les novetats bibliogràfiques i els esdeveniments culturals més importants relacionats amb aquest àmbit. A més, impulsa cicles, xerrades, presentacions d’autors, participa dins la trobada anual de BCNegra i compta amb un Club de Lectura de Novel•la Negra.

La Biblioteca Horta-Can Mariner va obrir les seves portes l’any 2008 i des de llavors està especialitzada en teatre atesa la presència històrica al barri d’Horta d’entitats emblemàtiques dins l’escena catalana. La biblioteca ofereix activitats al voltant del món del teatre, la més estable d’elles és el Club de lectura de teatre, però també s’organitzen xerrades d’especialistes, trobades amb actors i actrius, autors i autores, exposicions i col·laboracions amb les entitats del barri vinculades al teatre.

La Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès té la missió de conservar, gestionar i difondre els seu fons modern i patrimonial. És un centre d’informació i de servei orientat al públic investigador en general, i particularment als socis i a l’alumnat de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu. En aquest sentit, L’Ateneu Barcelonès, després de 150 anys d’història, continua la seva tasca cultural, celebrant a diari nombroses activitats relacionades amb les arts, la filosofia, la història i, sobretot, la literatura.

Comentaris tancats.