Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat, Poesia

Autor del mes: H.D. (Hilda Doolittle) (2a part)

12 juliol 2012 Sense Comentaris

La Guerra Mundial serà molt traumàtica per H.D. Trencarà amb el que era el seu marit des del 1913, el també imagista Richard Aldington; tindrà un avortament i un germà morirà al front. En 1919 naixerà la seva única filla, Frances Perdita.

Per altra banda, també publicarà el seu primer poemari, Sea Garden (1916) i serà editora de la revista Egoist. Cap el final de la guerra, entaula una relació, ja definitiva, amb l’escriptora Bryher amb la qual s’instal·larà a Suïssa.

Durant la dècada de 1920, escriu un cicle de novel·les: Magna Græca (1921-28) on discuteix el rol de la dona a la cultura literària patriarcal; Madrigal de  tall autobiogràfic (composada per HERmione, Bid me to Live, Paint it Today i Asphodel); i Borderline (1933), sobre els estats psíquics extrems i el seu aflorament a la realitat, la qual rodarà en cinema.

El 1933, viatja a Viena per ser tractada per Sigmund Freud, degut a la paranoia derivada de la possibilitat d’una nova guerra. El 1953 publicaria un diari d’aquesta experiència a Tribut a Freud.

La II Guerra Mundial la passarà a Londres, al costat de Bryher. De l’experiència dels bombardejos escriu Trilogy (1944-1946). Poema en tres parts que representa un canvi d’estil cap una poesia més flexible i desprovista de qualsevol tret avantguardista.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.