Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Poesia

Acomiadem el Club de Novel·la Barcelonina fins a l’octubre

18 juny 2012 Sense Comentaris

El Club de Lectura de Novel·la Barcelonina s’ha reunit per últim cop aquesta temporada. Ho ha fet aquest passat 12 de juny en una sessió “extraoficial” on s’ha xerrat al voltant del llibre Caligrafía de los sueños del Juan Marsé.

A la tardor tornarem amb novetats: nova programació de lectures i autors convidats, també tindrem nou conductor del Club, l’escriptor Mario Catelli. Però això us ho explicarem al setembre.

Avui aprofitem per acomiadar al José Antonio Arcediano, que ens ha acompanyat des del 2011 conduint les sessions del Club i coordinant el cicle Narra el Dors del Carmel.

José Antonio Arcediano (Barcelona, 1964) és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, poeta i promotor cultural (revistes de poesia, programes radiofònics, recitals, cicles de lectura, etc). Alguns dels seus poemes han estat recollits a compilacions i antologies com 10 de Barcelona, El laberinto de Ariadna: (diez años de poesía) i Erato bajo la piel del deseo: antología de poesía erótica. També ha publicat dos llibres de poesia (que, per cert, ens ha regalat a la biblioteca – gràcies José Antonio! – ) i que són Los bosques de Wisconsin (2004)  i La verdad del frío (2008) amb el qual va guanyar el IV Premio Internacional de Poesía Màrius Sampere 2008 en Lengua Castellana.

Al seu bloc personal ArcedianoenWisconsin podeu trobar molts dels seus poemes, incloent-hi els més actuals i inèdits. Aquí us en deixem una mostra:

MIRADOR

Mirar a todas partes

y ver nada

cansa y no reconforta,

porque lo infructuoso

arrastra a nuestro lado

el aroma a tiniebla

y a vacío.

Lo malo es no saber

vivir la vida

sin dejar de mirar

a todas partes

y estar siempre

barriendo oscuridades

y palpando los huecos

donde habita el cansancio

como dueño y señor

sobre las cosas (…).

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.