Inici » Activitats, Destacat, Novetat, Poesia

Cicle de poesia:De pensament, paraula i obra. José Corredor-Matheos

22 maig 2012 Sense Comentaris

Aquest dijous 24 de maig a les 20 hores a la sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda continuarem amb el 19è cicle de poesia “De Pensament, paraula i obra” amb la presència del poesta José Corredor-Matheos. L’acte serà presentat per Jordi Virallonga.

RECITAL DE JOSÉ CORREDOR-MATHEOS

José Corredor Matheos (Alcázar de San Juan; Ciudad Real, 1929) El 1936  es trasllada amb la seva família a Catalunya, primer a Vilanova i la Geltrú, i cinc anys més tard a Barcelona, on va estudiar la carrera de Dret i on encara resideix.

Professionalment s’ha dedicat al món editorial. Ha estat director dels Suplementos de l’Enciclopedia Espasa, assessor artístic del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i Balears, cap de redacció de Cuadernos de Arquitectura y Urbanismo, crític d’art de Revista, Destino, Triunfo, Cambio 16 i director de l’enciclopèdia Gran Larousse Català. És autor de més d’una cinquantena llibres sobre temes d’arts plàstiques, disseny, arquitectura, ceràmica i història de la joguina.

L’activitat, però, per la qual Corredor-Matheos és més conegut és per la seva tasca poètica. Pertanyent a la Generació dels 50, és autor d’una quinzena de llibres de poemes, iniciant-se amb Ocasiones para amarte (1953). També destaca la seva tasca de traductor a l’espanyol d’obres contemporànies de poesia catalana, feina que ha dut a terme amb l’afany de donar a conèixer la poesia catalana fora de l’àmbit lingüístic i que ha quedat reflectida a obres com Poesía esencial de la poesía catalana contemporánea (2001).

Ha estat distingit amb els premis Boscán de Poesía (1961) per Poema para un nuevo libro, Nacional de Traducción (1984), Nacional d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya (1993), Nacional de Poesía  per El don de la ignorancia (2005) i Ciutat de Barcelona de literatura en llengua española 2007 per Un pez que va por el jardín. Darrerament s’ha publicat tota la seva obra a Desolación y vuelo. Poesía reunida (2011). La seva poesia ha estat traduïda a l’anglès, italià, àrab, xinès, japonès, macedoni, lituà i occità.

Properes sessions:

Dijous, 14 de juny de 2012, 20 h. Sala d’actes.

* Recital d’Antoni Clapés.

Presentat per Eduard Sanahuja.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.