Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Los nombres de las estaciones del Metro

26 març 2012 Sense Comentaris

Los nombres de las estaciones del Metro

La majoria dels ciutadans ens passem el dia fent itineraris per la ciutat: de casa a la feina, de la feina al col·legi dels nens, pel barri a fer encàrrecs, a la feina un altre cop i cap a casa que ja ha finalitzat la jornada.

Tot sovint ens movem amb transport públic i els recorreguts els tenim pràcticament memoritzats, així com els noms de les parades i estacions. Però sabem perquè una estació del metro es diu tal o pasqual? Us ho heu preguntat mai?

El llibre Los nombres de las estaciones del Metro de Josep Maria Espinàs fa un recorregut per les línies del metro de Barcelona i les seves parades explicant el perquè del seu nom: fets històrics, personatges de la vida pública i diferents llocs geogràfics han marcat el bateig de les estacions.

Donat que és un llibre publicat el 1988 i que la xarxa de metro no ha parat de créixer des de llavors, les últimes estacions inaugurades no hi apareixen, però satisfarà la vostra curiositat d’antigor. Com per exemple, que l’estació Llacuna de la línia 4 s’anomena així perquè al segle XV aquesta zona estava inundada per aigua del mar i el bestiar pasturava per allà. Curiós oi?

Trobareu aquest llibre a l’Espai Barcelona de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.