Inici » Autor del mes, Novetat, Poesia

Autor del mes: Pablo Neruda (2ª part)

8 març 2012 Sense Comentaris

Entre els anys 1927 i 1935, el govern xilè nombrà Pablo Neruda cònsul a diversos països com Birmania, Singapur, China, Argentina, Espanya i París. La seva producció poètica durant aquest període inclou, entre d’altres, Residencia en la tierra (1933), col·lecció de poemes de caire surrealista i esotèric que marquen un pas endavant en la seva carrera.

Commogut per l’esclat de la Guerra Civil espanyola i l’assassinat del seu amic Federico García Lorca, Neruda es compromet amb el moviment republicà primer a Espanya i després a França, on començà a escriure España en el corazón (1937). L’obra va tenir molt d’impacte, ja que fou publicada a la meitat de la guerra civil. La seva poesia s’orientà llavors cap a qüestions més polítiques i socials.

En acabar la guerra organitzà des de París el trasllat a Xile de gairebé dos mil espanyols en el vaixell “Winnipeg”.

L’any 1939, mentre exercia de cònsul a Mèxic, reescriu el seu Canto General de Chile i el titula Canto General, un poema èpic sobre el continent sudamericà, compost d’uns 250 poemes en quinze cicles literaris. Es publicà l’any 1950 a Mèxic i de forma clandestina a Xile. El mateix Neruda el considera la part central de la seva producció artística.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.