Inici » Autor del mes, Novetat, Poesia

Autor del mes: Pablo Neruda (1ª part)

1 març 2012 Sense Comentaris

Pablo NerudaPablo Neruda (Parral, Xile 1904-Santiago de Xile, 1973) va néixer amb el nom de Neftalí Ricardo Reyes Basoalto. El seu pare era ferroviari i la seva mare va morir poc després de donar a llum.

Va passar la seva infància a Temuco, on també realitzaria els seus estudis. En aquesta ciutat publicaria, amb només 13 anys, els seus primers poemes al diari La Mañana i en diverses revistes literàries com Corre-Vuela. Va començar a utilitzar el seu pseudònim als 16 anys, fent col·laboracions a la revista literària Selva Austral.

L’any 1921 marxa a Santiago de Xile per estudiar la carrera de professor de francès a l’Institut Pedagògic de la Universitat de Xile. El 1923, amb l’ajuda d’amics, publica el seu primer llibre de poemes: Crepusculario. Tot i la seva joventut, l’any següent publica Veinte poemas de amor y una canción desesperada. En aquest poemari encara es nota una influència del modernisme però va apropant-se a les avantguardes. Aquest llibre es convertiria en un èxit de vendes i la seva popularitat perdura fins avui dia.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.