Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Las Calles de nuestros padres

19 març 2012 Sense Comentaris

Las calles de nuestros padres/ Francisco González Ledesma. Madrid: La Factoria de ideas, 2005

És aquesta la primera d’una sèrie de novel•les protagonitzada integrament per l’inspector Méndez, cínic, perdedor i gran coneixedor dels baixos fons barcelonins. Sempre a punt de jubilar-se, descregut de la justícia i la llei. Només creu en la llei del carrer. Camina per la Barcelona del lumpen amb les butxaques plenes de llibres i una mirada crítica vers al món que l’envolta.

Al periodista Amores sembla que la mala sort l’empaita, tot li surt malament. Necessita trobar el reportatge de la seva vida. Mentre el busca decideix anar amb una prostituta que en realitat resulta ser un travestí amb un cadàver sota el llit. Es tracta de la Maria Teresa Pau, secretària d’un important banquer traficant de divises a escala internacional. Per tal de solucionar aquest misteri caldrà la intervenció del carismàtic Méndez.
El Lector assistirà a un apropament a la Ciutat Comtal, entre la idealització i el retrat sòrdid. En aquesta obra trobem sens dubte la millor literatura de l’autor.

Francisco González Ledesma aporta una veu única a la novel•la negra espanyola, ajuntant en una sola mirada el costumisme, el retrat dels barris més humils de Barcelona, la simpatia pels perdedors i un sentit de l’humor memorable.
L’autor ha guanyat prestigiosos premis com ara el Premi Planeta (1984), el Premio Internacional de Novela Negra RBA (2007), el Mystère (1985 i 2005) o el Hammett (2002).

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.