Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat, Poesia

Autor del mes: David Castillo (3a part)

14 febrer 2012 Sense Comentaris

Continuem parlant de DDavid Castilloavid Castillo.

Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diversos premis literaris com el Premi Joan Crexells per la novel·la El cel de l’infern al 1999, el Premi Sant Jordi per No miris enrere al 2001 o el Premi Cadaqués-Quima Jaume pel poemari Esquena nua l’any 2006. Una antologia de la seva obra poètica en italià, Il presente abandonatto (2006), va obtenir el Premi Internacional Tratti.

David Castillo va ser un dels responsables de la programació del Barcelona Poesia (Festival Internacional de Poesia de Barcelona) durant els primers anys i fins al 2008.
La seva poesia es caracteritza per una sincerat rigorosa, la concisió en la forma i la presència d’escenaris urbans, en especial de la seva ciutat, Barcelona, ja que Castillo parla dels barris que millor coneix i més estima: el Carmel, Poblenou, la Barceloneta, Horta o les Glòries.

Àlex Broch sobre la poesia de David Castillo

“…El món poètic que particularitza la poesia de David Castillo, del qual ell és protagonista i testimoni, arrela, ideològicament, en els moviments llibertaris i anarquistes dels anys setanta i primers vuitanta i en les manifestacions contraculturals que generaren. Aquest és el món de referència que trobem en la poesia de David Castillo. O, en tot cas, un dels eixos principals que l’expliquen perquè, d’aquesta descripció genèrica, sorgeixen els matisos que en construeixen la diversitat…”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.