Inici » Autor del mes, Novetat, Poesia

Autor del mes: David Castillo (2a part)

9 febrer 2012 Sense Comentaris

Seguim parlant de David Castillo.

El poemari La muntanya russa arribà l’any 1993. La seva obra poètica continua amb Tenebra (1994), i Game Over (1998), amb aquest llibre va obtenir el prestigiós premi Carles Riba. A Game Over està present el paisatge i l’imaginari barceloní, al igual que a tota la seva obra, als versos d’aquest poemari també estan presents diversos mites literaris de Castillo, com Lorca, Fonollosa, Rimbaud, Dylan, Yeats, etc.

Més tard, va publicar El pont de Mühlberg (2000), on una vegada més Barcelona està present a través d’un recorregut literari per diferents racons de la ciutat, destacant el barri del Carmel. La seva obra poètica prossegueix amb Menta i altres poemes (2005), Downtown (2005), Esquena nua (2006) i arriba fins l’últim llibre publicat el passat 2011, Doble zero.

Una part de la seva poesia es troba recollida a les antologies en edició bilingüe català-castellà: Bandera negra : antología personal (1992-2001), i En tierra de nadie : poesía 1981-2000.

Castillo també és l’autor de les novel·les El cel de l’infern (1999), No miris enrere (2002), El llibre dels mals catalans: burocràcia sentimental sobre la noció del temps i El Mar de la tranquil·litat, ambdós publicats l’any 2010.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.