Inici » Activitats, Destacat, Novetat, Poesia

Cicle de poesia:De pensament, paraula i obra. Maram al-Masri

1 novembre 2011 Sense Comentaris

Aquest dijous 3 de novembre a les 20 hores a la sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda continuarem amb la 18a edició del cicle estable de poesia “De Pensament, paraula i obra” amb la presència de la poeta Maram al-Masri. L’acte serà presentat per Jordi Virallonga.

RECITAL DE MARAM AL-MASRI

Els poemes de Maram al-Masri (Latakia, Síria, 1962), més encara llegits per ella mateixa, han convulsionat el panorama íntim i social de l’actual poesia escrita per dones. Al 1982 es trasllada a Paris després d’estudiar literatura anglesa a Damasc. En castellà podem trobar dos dels seus llibres: Cereza roja sobre losas blancas (Premi Adonis del Foro Cultural Libanés a la millor creació àrab en 1998) i Te miro, els dos publicats a la editorial Lancelot, de Múrcia. Aquest darrer llibre acaba de ser publicat en català, Et miro, a Pagès editors. També s’ha publicat en castellà el seu darrer poemari Señales del cuerpo. Participa assíduament en festivals internacionals a França, Regnet Unit, Suècia, Itàlia, Argentina, Síria, Egipte, Marroc… Maram fusiona la tradició pòetica eròtica i amorosa àrab a les experiències de la modernitat. Aquí en teniu un tast: Cada vez que un hombre/ me abandona/ me vuelvo más hermosa/ Más hermosa.

Properes sessions:

Dijous, 15 de desembre de 2011, 20 h. Sala d’actes.

Recital de Lluís Calvo.

Presentat per Jordi Virallonga.

Dijous, 26 de gener de 2012, 20 h. Sala d’actes.

Recital d’Andrés Sánchez Rovayna.

Presentat per Jordi Virallonga.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.