Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

La biblioteca del Carmel recomana… Las cinco muertes del barón airado

3 octubre 2011 Sense Comentaris

 

Jordi Navarro Pérez

Las Cinco muertes del barón airado. Barcelona: Seix Barral, 2011.

Barcelona 1893. La ciutat viu sota un clima d’agitació social i la violència anarquista es fa patent amb un atemptat amb bombes al Liceu. El baró Castellfollit, una de les persones més poderoses i influents, però també odiades, de la capital catalana, decideix viatjar a Madrid amb la finalitat de buscar suports per a un cop d’estat que restableixi l’ordre. La trama gira entorn a l’intent d’assassinat del baró per part dels anarquistes i barreja personatges de ficció i reals, com el pintor Ramón Casas.

 L’ ambientació de la Barcelona de finals del XIX, els seus diàlegs i humor són tant bons que ha rebut l’elogi d’escriptors de renom com ara Eduardo Mendoza o Alicia Giménez Barlett.

Jorge Navarro Pérez va néixer el 1962 a Castelldefels, on exerceix com a professor en un institut de secundària. Llicenciat en Geografia e Història, els seus relats han aparegut a diverses antologies. Aquest ha esta la seva opera prima en el món de la novel·la. 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.