Inici » Activitats, Destacat, Novetat, Poesia

Barcelona Poesia 2011

10 maig 2011 Sense Comentaris

Un any més se celebra una nova edició de Barcelona Poesia, i ja en són 27.

L’edició d’enguany explorarà de manera especial els lligams que existeixen entre la música i la poesia, gràcies a la nombrosa participació de músics al llarg d’aquest  festival. Tindrem la oportunitat de poder escoltar la veu del músic i poeta brasiler Arnaldo Antunes; el poeta  Enric Casasses al costat de la Bel Canto Orquestra o Lee Ranaldo, integrant de Sonic Youth, entre d’altres participants. També les Jornades d’aquest any de Poesia i Mestissatge ens oferiran una visió particular sobre la relació entre la poesia i el rock.

Barcelona Poesia acollirà diverses activitats i propostes per destacar les commemoracions d’aquest any: els barcelonins Accidents Polipoètics celebren els seus vint anys de trajectòria professional i intervindran amb la preestrena del seu nou espectacle. També se celebra el centenari del naixement del poeta polonès Czeslaw Milosz a qui  es retrà homenatge amb la lectura de les seves poesies.

A més, també comptarem amb la presència de destacats poetes de l’alçada de Juan Gelman, Joan Margarit, Luis García Montero, Jerome Rothenberg, Luis Alberto de Cuenca, Maria Cabrera, María Salgado o Lluís Roda.

Des de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda hem preparat una exposició i una guia de lectura, on trobareu llibres dels poetes participants a la setmana poètica d’enguany i que us podreu endur en préstec. Podreu gaudir d’aquesta exposició fins el 21 de maig.

Per acabar, us proposem una activitat que tindrà lloc a la sala d’actes de la nostra biblioteca aquest dijous 12 de maig a les 19h.

Parlem amb… Luna Miguel

Referent de la jove poesia espanyola, Luna Miguel parlarà amb l’editor Sergio Gaspar sobre el seu poemari Poetry is not dead (premi Hermanos Argensola 2010) i sobre la seva tasca poètica, que combina amb les possibilitats que ofereix Internet.

Aquí teniu la Guia de lectura Barcelona Poesia 2011.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.