Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El somriure de Darwin

4 abril 2024 Sense Comentaris

Anna Maria Villalonga és una escriptora, critica de literatura i cinema i professora de literatura catalana nascuda a Barcelona l’any 1968. Es dedica a la divulgació i investigació del genere negre. És membre fundadora de l’ Associació en Negre per a ala defensa i promoció de la novel·la negra en català i sòcia fundadora de la societat En Veu Alta, dedicada a la literatura en àudio.

El somriure de Darwin és la seva segona novel·la. Es tracta d’una història de tres personatges: Max , un home que viu al carrer acompanyat per seu gos, Darwin; Noemí, una oficinista solitària, que té un trauma familiar; i Ivan, un jove que té un gran ressentiment, sobretot contra la gent estrangera. Tot es complica quan un vagabund és assassinat, fet que afectarà a la vida d’aquestes tres persones.

Tot i que no hi ha una descripció acurada de la ciutat, surten varis indrets de l’ Eixample i també hi ha mencions a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, al Barri Xino , a la Carretera de l’ Arrabassada i a la Barceloneta.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“(…) La nit és la seva companya, la foscor resulta sempre una bona consellera. Vagareja pel barri, però també per altres zones on ningú no sap qui és. Cada dia s’allunya més, li agrada caminar amb l’anonimat arrapat a l’espatlla, el fa sentir més lliure i més segur. S’atrinxera rere la indumentària negra, que es mimetitza amb l’obscuritat, i pul·lula amunt i avall, a peu o en metro, fins a barriades desconegudes, en els límits de la bella urbs de les postals, allà on el bus turístic no arriba ni arribarà mai, allà on la façana multicolor de la Barcelona que el món coneix adquireix tonalitats monocromes. El gris, el gris pertot. El gris dels murs, dels blocs, de pisos, dels descampats sense herba. Els gris dels barracons que fan d’escola, del ciment sense polir, dels graffiti desesperançats.(…)

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.