Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Nadie en esta tierra

15 març 2024 Sense Comentaris

Víctor del Árbol és un escriptor nascut a Barcelona l’any 1968. Va ser seminarista 5 anys i posteriorment va cursar estudis d’ Història a la Universitat de Barcelona. Va treballar com a Mosso d’Esquadra i va participar dos anys com a locutor i col·laborador del  programa Catalunya sense barreres de Radio Estel. Ha publicat deu novel·les i ha rebut molts premis, entre els quals cal destacar el Premi Nadal 2016 per “La vispera de todo” i El Gran prix de Litterature  policiére étrangiere a França l’any 2015 per “Un millón de gotas”. “Nadie en esta tierra” és la seva darrera novel·la.

   Julián Leal és un policia malalt de càncer i que afronta un judici per donar una pallissa a una persona, que retorna al poble gallec on va néixer, on és rebut amb hostilitat, tret d’ alguns amics. Després de la seva visita a Galícia, comença una sèrie d’ assassinats, el principal sospitós els quals és Julián, al qual intentarà ajudar Virginia, una amiga que també és policia i té problemes familiars.

   Tot i que la trama de la novel·la es desenvolupa en llocs de tots els Districtes de Barcelona, hi ha un major protagonisme dels districtes de Ciutat Vella, Eixample, Sarrià, Gràcia i Nou Barris.

  Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“ Y entonces aparecieron aquellas cámaras del barranco, los políticos y las sonrisas. Querían hacer un documental de la Barcelona que todavía les avergonzaba, la de la trastienda. Venían elecciones municipales y los habitantes del poblado eran los figurantes en el decorado para lanzar las promesas de un cambio que nunca llegaría. Las promesas de quien no conoce son hojas al viento. Un hombre acompañaba a la comitiva y se demoró cuando el candidato pasó de largo repartiendo apretones de manos. Se le acercó y acarició la mejilla de su hijo.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.