Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Un trabajo nocturno

15 desembre 2023 Sense Comentaris

Xavier B. Fernández és un escriptor, periodista, il·lustrador d’ storyboards, i guionista de sèries de televisió i curtmetratges. Va estudiar Ciències de la Informació a la  Universitat Autonoma de Barcelona. Com a periodista, ha treballat en diversos mitjans de comunicació com el Diari de Terrrassa, Ajoblanco, Fotogramas i Vivir en Barcelona. Va ser redactor en cap de la revista Comercio e industria de la madera. Com a novel·lista ha guanyat varis premis com el Premi Nacional de Carretera per “Kensington Gardens” i el Premi Rio Manzanares per “Un trabajo nocturno”.

El protagonista de “Un trabajo nocturno” és Ulises Requena, un ex-policia que treballa de cap de seguretat de l’empresa Mecanicas Masferré, S.A. Un dia  el director de l’empresa li encarrega un treball a nivell personal, que accepta perquè li demana la dona de Masferré: trobar el seu fill, que ha desaparegut i té deutes amb un mafiós romanès.

La trama de la novel·la es desenvolupa principalment a Ciutat Vella i Sarrià-Sant Gervasi, tot i que també hi ha referències a indrets de l’ Eixample, Sants-Montjuïc i Sant Martí.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“Después, cuando las olimpiadas, al viejo Barrio Chino le limpiaron la cara; derribaron manzanas enteras para abrir avenidas anchas, consiguiendo que el sol llegarà por fin a los adoquines; plantaron unas cuantas palmeras en las aceres, limpiaron las fachadas antes perpetuamente manchadas de orina, humedad y polvos amarillos de matarratas azufrado, , y al viejo Barrio Chino, cuyo nombre tantas y tan peyorativas resonancias evocava, lo rebautizaron como el Raval, recuperando, con involuntària inspiración profètica, su antiguo y olvidado nombre árabe, Al Rawal. (…)”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.