Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

Repte lector: Barcelona ciutat literària. Sant Andreu

29 març 2023 Sense Comentaris

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé us convida a participar al repte lector #BarcelonaLiterària llegint un llibre ambientat a cada districte de la ciutat. Poden ser llibres de ficció (de qualsevol gènere) o no-ficció.

10 districtes, 10 llibres. Després d’Horta-Guinardó: Sant Andreu.

Un dels districtes amb més caràcter de la ciutat. Situat a la part nord de Barcelona Sant Andreu va ser un barri eminentment agrari, el rec comtal que abastia d’aigua la ciutat el travessava i era també el camí d’entrada a Barcelona per la carretera de Ribes i més endavant amb el tren i amb la Meridiana. La industrialització va canviar la fesomia del barri i en va fomentar el creixement, empreses com la Fabra i Coats, la Maquinista Terrestre i Marítica o fins i tot la Hispano-Suiza (després seria la Pegaso) van convertir Sant Andreu en un dels nuclis industrials de la ciutat, i un dels barris on la gent encara diu quan va cap al centre que “van a Barcelona”.

Barcelona-literaria_Sant-Andreu-600x600

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.