Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, General, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Itinerari literari. Les històries naturals. Etapa 9

18 desembre 2020 Sense Comentaris

portal de sant antoni

“Hom surt de Barcelona pel portal de Sant Antoni, i després de travessar un camps de conreu, es deixa la mar a l’esquerra, per seguir un camí ben traçat, ample, amb frondosos arbres que deixen entreveure, a cada costat, diversos pobles: Sants, Sant Boi, Sarrià, Sant Just i Esplugues. Hom passa a l’Hospitalet i, de seguida, a Sant Feliu.”

El Portal de Sant Antoni es trobava al costat del baluard del mateix nom, flanquejat per dues torres de planta poligonal: la de Sant Urbà i la de Sant Ivó. El portal era el punt d’accès a la ciutat per on entraven reis, prínceps i personalitats destacades degut a la seva situació en el camí que provenia d’Aragó. El baluard situat al seu costat fou redescobert el 2013 durant les obres de reforma del Mercat de Sant Antoni. Les seves restes formen part del patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat de Barcelona.

Restes del Baluard de Sant Antoni trobades durant les obres de remodelació del mercat de Sant Antoni

Restes del Baluard de Sant Antoni trobades durant les obres de remodelació del mercat de Sant Antoni

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.