Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Nova edició del cicle Entre Versos a Horta-Guinardó

18 febrer 2020 Sense Comentaris

Us presentem la programació de la 12a edició del cicle de poesia Entre Versos  a Horta-Guinardó, que tindrà lloc entre els mesos de febrer i maig.

 

DIMARTS 25 DE FEBRER de 2020, 19 h
PERUCHO, CARNER I NOSALTRES: DIÀLEGS POÈTICS EN CATALÀ 
amb els poetes slammers Crisal i Domenikus

Amb motiu del 50è aniversari de la mort de Josep Carner i del centenari del naixement de Joan Perucho, us proposem una posada en escena enèrgica i apassionada d’alguns dels seus textos més emblemàtics, a càrrec de  Crisal i Domenikus, que també tenen molt a dir.

Us deixem aquí una petita demostració del que saben fer aquests slammers prou coneguts al Poetry Slam Barcelona.

 

______________

DIMARTS 17 de març de 2020, 19 h
WIGMAN I STARKENBURG: POESIA NEERLANDESA, PAISATGES FREDS
Espectacle de dansa i poesia amb Aarón Comino, Romain Chat, i Beatriz Pérez

Espectacle inspirat en els textos dels poetes neerlandesos Menno Wigman (1966-2018) i de l’Ilse Starkenburg (1963-2019) que ens traslladen amb el moviment i la improvisació a paisatges romàntics, inquietants i minimalistes on allò que és fosc esdevé magníficament bell. La poeta neerlandesa Anne Büdgen farà la presentació.

Ravenswood Books ha publicat recentment en castellà  obres d’aquests poetes,  Wigman i Starkenburg, que són dels poetes més reputats de les lletres neerlandeses.

Aquí us deixem també un parell de vídeos per a que sapigueu com sona la seva poesia:

 

 

______________

DIMARTS  21 d’abril de 2020, 19 h
RECITAL DE POESIA DE  JULIETA VALERO
Presentada per Lola Nieto

 Julieta Valero (Madrid, 1971) visita Barcelona en el marc de NUDO, festival de poesía desatada. És autora dels poemaris Altar de los días parados, Los heridos graves, Autoría, i Que concierne. Al seu darrer llibre, Los tres primeros años (Vaso Roto, 2019), explora poèticament la maternitat, la finitud i les relacions entre món i llenguatge. Des de 2008 és coordinadora en la Fundación Centro de Poesía José Hierro. ​

Lola Nieto, que ens acompanyarà en la descoberta de la personalitat de la Julieta, també és poeta i ha publicat els poemaris Alambres, Tuscumbia i Vozánica, i és una de les ànimes de la revista Kokoro i de la col·lecció Púlsar de l’editorial Kriller71.

Aquí us deixem un parell de vídeos per a que aneu coneixent a les protagonistes de l’activitat:

 

______________

MAIG de 2020, 19 h (DATA PENDENT DE CONFIRMAR)
BARCELONA POESIA 2020

Al mes de maig tindrà lloc una nova edició de la Setmana de Poesia de Barcelona, que ofereix als lectors de la ciutat una representació actual i variada de la millor poesia catalana i mundial.

La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda hi participarà novament amb l’elaboració de la guia de lectura de la Setmana i acollint un acte destacat de la programació oficial que encara no està tancada, i és per això que no us podem donar més detalls de moment.

Us esperem, com sempre, a la biblioteca per gaudir de la poesia.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.