Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana llegir… La novel·la de Sant Jordi

16 novembre 2018 Sense Comentaris

La novel·la de Sant Jordi/ Màrius Serra. Barcelona: Ara Llibres, 2018

La novel·la de Sant Jordi/ Màrius Serra eBiblio

Màrius Serra és escriptor, periodista, autor de molts encreuats, traductor i enigmista nascut a Barcelona l’any 1963. Es va llicenciar a Filologia Anglesa a la Universitat de Barcelona. Va presentar el programa de llibres Alexandria al Canal 33. Ha escrit columnes als diaris Avui i La Vanguardia. Fa els encreuats en català al diari La Vanguardia i és el responsable de l’espai L’enigmarius d’El matí de Catalunya Ràdio. Des de 2013 és membre de l’Institut d’ Estudis Catalans.
Actualment, ha escrit 10 novel·les. Ha guanyat diversos premis entre els quals cal destacar el Premi Ciutat de Barcelona pel llibre La vida normal , el Premi Ramon Llull per la novel·la Farsa i el Premi Sant Jordi per la novel·la Plans de futur.
Avui us recomanem la seva darrera novel·la La novel·la de Sant Jordi. El llibre es desenvolupa durant la diada de Sant Jordi, en la qual tot apunta que Marius Serra serà el gran triomfador de la jornada amb la novel·la Eleusis per Sant Jordi, en la qual moren assassinats escriptors d’èxit. El problema comença quan de sobte els autors que surten com a portada a La Vanguardia comencen a estar indisposats, igual que al llibre. Es tracta d’una novel·la en la que l’autor fa una parodia de novel·la negra amb molt d’humor per parlar del món literari.
La trama de la novel·la és desenvolupa principalment a l’Eixample i Ciutat Vella, tot i que també surten Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i Horta-Guinardó.
Finalment, un oferim un fragment de la novel·la:

“La Rambla és un brogit de paradistes que traginen caixes plenes de llibres, que munten tendals i enfaldillen taulons amb les quatre barres de la bandera catalana. La crisi ha revitalitzat el dia del llibre. Cada cop hi ha menys gent que trepitgi una llibreria en la seva vida civil. Per això els llibreters surten al carrer en massa, amb la gana acumulada. Envaeixen les voreres disposats a escometre vianants.
A aquesta deshora del matí, ja hi ha una gentada que passeja, com si volgués prendre posicions per a les fotos del clàssic ambient de sant Jordi que tots els diaris difondran demà. La Guardia Urbana encara no ha tallat el trànsit als laterals de la Rambla, però ja només hi circulen els vehicles dels llibreters, que hi accedeixen des de qualsevol dels carrers que travessen l’Eixample en horitzontal, disposats a descarregar prop de cada parada muntanyes de volums”

 

2350_la-novella-de-sant-jordi

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.