Inici » Destacat, Novetats bibliogràfiques, Poesia

La biblioteca Mercè Rodoreda recomana

20 gener 2011 Sense Comentaris

Poesía cada día. Antología preparada por Mercedes Alonso Alonso i altres. Madrid : Ediciones de la Torre, 2009.

Poesía cada día és una antologia amb una selecció de poemes i poetes relacionats amb esdeveniments culturals. Aquesta relació està feta de manera subjectiva per part dels diferents compiladors que signen l’antologia. En aquest recull, trobareu 378 poesies, 366 corresponen als dies de l’any i les altres 12 als mesos de l’any.

Pel que fa als poetes seleccionats per formar part d’aquesta antologia, es tracta d’autors i autores que escriuen en llengua espanyola majoritàriament. Aquests i aquestes són gairebé 200, per tant, no es pot dir que predomini més una època o un altre, sinó que s’han recollit poetes de diferents èpoques i estils literaris.

Aquesta antologia reuneix grans clàssics com són: Luis de Góngora, Garcilaso de la Vega, Rosalía de Castro, Rafael Alberti, Federico García Lorca, Vicente Aleixandre o Miguel Hernández. També trobareu a escriptors contemporanis com: Luis García Montero,Miquel Desclot, Isla Correyero, Ana María Romero Yebra, Javier Lostalé o Juan kruz Igerabide.

Us recomanem la lectura dels poemes d’aquest llibre, ja que és idònia tant per adults com per a infants, per llegir individualment o compartir la experiència col.lectivament, a classe o en família. En definitiva, quina millor manera de començar o acabar el dia que llegint o escoltant un poema i descobrir que la poesia forma part de nosaltres?

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.