Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Itineraris literaris, Novetat

La catàstrofe de ser un nen. Benet i Jornet. Itinerari 2

23 juny 2018 Sense Comentaris

Continuem l’itinerari La catàstrofe de ser un nen. Benet i Jornet, Josep Maria. Barcelona : Ara Llibres, 2014.

Un altre lloc emblemàtic del barri i de la infància del petit Josep Maria va ser els Escolapis, actual Escola Pia Sant Antoni. Quan va anar per primer cop a escola:

escola pia

“Recordo el primer dia que vaig anar, ja com alumne, a l’escola. Els escolapis de la ronda de Sant Pau era un edifici enorme”  p. 73

la senyoreta Brígida em va agafar, va deixar els companys en mans de les altres dues senyoretes, i se’m va emportar al mercat de Sant Antoni, agafat de la mà. Per comprar flors.  I com si fos fill seu. Xerrant tranquil·lament. Pot ser fins em va preguntar quines flors havíem de triar. No n’estic segur. Però jo era feliç”. p. 77

  • Altres records de l’autor són els caps de setmana. El cap de setmana consistia en anar al cine dissabte i comprar un tebeo al quiosc de la cantonada, diumenge. Espais que encara hi són però que no són els mateixos.

Dissabte a la nit, doncs, anàvem al cine, al Rondes o bé al Florida, al costat de la fàbrica de la cervesa Moritz, de la qual s’aspirava l’olor. Als cines com els nostres hi feien dues pel·lícules i un nodo, que era un noticiari amb imatge de mesos abans. Tant a l’un com a l’altre tenien sessions contínues”. p. 116

I diumenge era festa, sí, i anàvem a missa i de retorn a casa paràvem al quiosc de la cantonada de la ronda amb el carrer de Sant Antoni. Li compraven un tebeo, o patufet, a la meva germana i un altre a mi”. p. 117 

  • Si un dia esteu per Sant Antoni i passeu per aquests indrets podeu reviure una mica la infantesa de Benet i Jornet. Trobareu aquest llibre a les Biblioteques. Agafeu-lo en préstec!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.