Inici » Destacat, General, Lectors, Novetat

El lector opina

3 febrer 2018 Sense Comentaris

portadallibre

GUÍA DE LA CATALUÑA MÁGICA de Carlos Mesa.

Aquest és el 6è llibre del periodista i escriptor Carlos Mesa, conegut també per les rutes que ell mateix organitza des de la seva empresa Planeta insólito. Un llibre que ens farà de cicerone pel territori català i ens oferirà la clau per viatjar per la Catalunya més desconeguda i sorprenent.

La nostra mirada recorrerà el país des de la seva vessant més pagana, acostant-nos al simbolisme i els ritus, des dels seus origens, de les velles tradicions vigents en els nostres dies al voltant d’un rei Carnestoltes o l’entranyable Tió. Descobrirem on es varen cremar bruixes, el significat de l’enterrament de la sardina o per que a Montserrat hi han tauletes sumèries. Recorrerem els vestigis de les comandes templeres, els castells càtars o la ruta dels bonhomes. Entre llegendes de dracs i històries de la nit de Sant Joan farem via per les contrades de les quatre províncies sentin-nos còmplices d’un Gaudí maçó i ens enfrontarem als indrets on la por és un element més del paisatge.

Aquesta guia de la Catalunya màgica ens dóna a conèixer, amb el rigor al que ens té acostumats Carlos Mesa, no tan sols una terra misteriosa, tel·lúrica, màgica i plena de simbolisme.

©Mayte Duarte

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.