Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Etapes, General, Itineraris literaris, Novetat

Ruta literària. Barcelona. Llibre dels passatges. Conclusions

3 juny 2017 Sense Comentaris

“Tots els barris tenen un trans barri al que ni ells miren, un barri que segueix com una pregunta segueix a una altra pregunta”

Javier Pérez Andújar

portada llibre

A més a més dels passatges inventariats en aquest llibre, trobaríem altres: antics que ja no existeixen, nous de fa dos dies o inapreciables pel seu poc atractiu però intocables a l’estar dins el patrimoni del centre històric d’un barri.

Podem acabar aquesta ruta al bar Pasajes ben a prop del Passatge Sert i reemplaçant la lectura del projecte de Carrión pel Llibre dels Passatges de Walter Benjamin. Obra inacabada on trobem un plegat de citacions i passatges que havien de servir al filòsof per escriure una ambiciosa història de la filosofia materialista durant el segle XIX.

Barcelona és una xarxa invisible de passatges que sembla infinita.

Mapa que obris apareixen com camins oberts entre la història del passat i del present com l’arquitectura d’un llibre inacabat que emmiratgen l’horitzó del caminant-lector.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.