Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Les seduccions de Júlia

6 març 2017 Sense Comentaris

Las seduccions de Júlia / Marius Carol eBiblio

Marius Carol és un escriptor i periodista nascut a Barcelona el 1953. És titulat en Filosofia i Lletres i Periodisme. Ha format part de les redaccions de El Noticiero Universal, El Correo Catalan, El Periòdico, El País i La Vanguardia. Ha col·laborat en molts programes de radio i de televisió. Entre 1993 i 2002 va ser corresponsal de la Família Reial Espanyola, sobre la qual ha escrit tres llibres. Des de desembre de 2013 és director de La Vanguardia.
Les seduccions de  Júlia és la seva tercera novel·la amb la qual va guanyar el Premi Ramon Llull el 2002. El llibre comença quan Júlia retorna a Barcelona, ciutat que va deixar el 1976, per fer un reportatge sobre Dalí. Aprofitant el seu pas per la ciutat, vol tornar a contactar amb Santi, un periodista amb el qual va tenir una relació sentimental. A més coneix Xavier, un arquitecte disposat a seduir-la.
De la mà de la història de Júlia podrem contemplar les canvis de Barcelona des dels anys 70 al 90. Els escenaris on es desenvolupa la trama de la novel·la es centren en els Districtes de Ciutat Vella i Eixample i també tenen protagonisme Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi i Sant Martí.

Per acabar us oferim un fragment de la novel·la:

Quan Júlia va deixar Barcelona, tot just feia uns quants mesos que Franco era mort, i tot era de la mateixa tonalitat gris, ja fossin les filmacions del No-Do, els uniformes de la policia o els edificis de l’Eixample. El passeig de Gràcia era un bulevard en blanc i negre, gairebé sense botigues, on els baixos dels edificis constituïen un rosari impersonal de bancs i caixes d’estalvis. Només la Rambla bullia com l’epicentre d’un terratrèmol de la llibertat, i a les seves voreres se succeïen les manifestacions a favor de la democràcia, l’amnistia i l’autonomia, entre els quioscos de premsa, d’ocells i de flors. Pels voltants, joves amb els cabells llargs es reunien al Cafè de l’Òpera o al Pastís, mentre predicaven la utopia i grups àcrates espantaven la burgesia moral a la sortida del Liceu, on es renovava el culte a Wagner coincidint amb el protagonisme d’una classe social que buscava recuperar un mite d’identitat nacional per no despenjar-se de la història. I on les putes et feien recordar, sota els ulls de Colom, que malgrat el franquisme, la ciutat tenia un ànima llibertina que l’havia convertit en la metròpoli més llicenciosa d’Europa, abans d’una guerra absurda, tant com qualsevol altra o encara més, perquè era impossible distingir el rostre de l’enemic.”

Seduccions de la Júlia

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.