Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… La ciudad de las tormentas

28 novembre 2016 Sense Comentaris

Raúl Montilla és un periodista i escriptor nascut a Barcelona l’any 1979. Va treballar com a responsable de cultura del setmanari comarcal El Far. També ha treballat al diari El Mundo i actualment treballa a La Vanguardia. L’any 2005 va ser finalista del X Premi de Novela Ateneo Joven de Sevilla amb el seu llibre Caminos de silencio. També ha publicat les novel•les: La ciudad de las tormentas (2006), El último invierno (2013) i a Amazon Barcelona, 1912. La sangre de las malditas (2014). A més ha escrit els llibres La transformació global (2016) juntament amb Rafael Pradas i Barcelona de novel·la (2016) i la novel•la juvenil Vallarana (2016)
La ciudad de las tormentas comença quan Mikel, que es un capatàs basc que treballa a Barcelona porta a Vicente, un obrer que ha patit un accident a un metge anarquista. Per altra banda, Salvador, un jove Guardia Civil procedent d’Alcoy, rep l’encàrrec d’infiltrar-se entre els anarquistes de Barcelona.
La novel•la transcorre a Barcelona entre 1921 i 1923. La trama de la novel•la es desenvolupa bàsicament als districtes de Ciutat Vella i Sants-Montjuïc.
Finalment, us donem un fragment de la novel•la:

“Caminaron poco a poco, entre una Barcelona cubierta de nieblas por la proximidad del Puerto, hasta llegar al Paralelo, la avenida que unía el mar y la montaña de Montjuïc. Allí tampoco había el ambiente habitual de prostitutas, borrachos, obreros y personas de mala vida que poblaban sus calles. La madrugada estaba avanzada, aunque eso nunca había sido una excusa para que la avenida donde se mezclaba lo mejor y peor de la ciudad estuviera escondida. Dormida. Y eso era lo que pasaba esa noche”

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.