Inici » Destacat, General, Novetat, Poesia

La Institució de les Lletres Catalanes homenatja Lluís Solà

20 setembre 2016 Sense Comentaris

El proper 26 de setembre tindrà lloc l’homenatge a Lluís Solà que ha organitzat la Institució de les Lletres Catalanes per celebrar la seva trajectòria literària, tot coincidint amb la publicació de la seva Poesia completa a Edicions de 1984.

Lluís Solà (Vic, 1940) es va formar en el món del teatre. Va dirigir el Centre d’Osona de l’Institut del Teatre i també el Centre Dramàtic d’Osona. Entre els anys 1975 i 2005 va ser professor a l’Institut del Teatre. Ha desenvolupat la seva carrera literària com a dramaturg, però també com a poeta i traductor. Ha dirigit muntatges de poetes com ara J.V.Foix, Joan Vinyoli o Miquel Bauçà.  Va dirigir el grup de teatre  La Gàbia de Vic entre el 1963 i el 1979. També s’ha dedicat a la traducció d’autors com ara Handke, Kafka, Rilke, Rimbaud o Pessoa. En el camp editorial, Solà va col·laborar a la revista Inquietud i, anys més tard (1977), va ser  un dels impulsors de la revista de poesia Reduccions, de la qual és director.

El primer volum de la seva obra poètica (1960-1999), De veu en veu, fou guardonat -entre altres- amb el Premi de la crítica 2001.

El crític literari D. Sam Abrams farà una glossa del poeta i, a continuació, diferents personalitats, escriptors i poetes participaran en l’acte, entre els quals, l’editor Josep Cots, i els poetes Vicent Alonso, Jordi Pàmies, Carles Camps, Víctor Obiols, Víctor Sunyol, Núria Martínez-Vernis, Maria Antònia Massanet,  Montse Caralt, Rosa Ardid, Rosa Cadafalch. La lectura de poemes serà intercalada amb projeccions de vídeo, l’audició del poema El Cant del lloc, de Lluís Solà amb música del compositor Josep Baucells.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i la regidora de Cultura de Vic, Susagna Roura acompanyaran Laura Borràs, directora de la ILC, per presidir la vetllada.

L’acte tindrà lloc dilluns 26 de setembre, a les 19h, a la sala d’actes d’ArsSantaMònica.

Cliqueu aquí per consultar la disponibilitat de les seves obres a Biblioteques de Barcelona.

Tot seguit us deixem amb una entrevista que Carles Hac-Mor, Jordi Marrugat i Ester Xargay van fer a Lluís Solà el novembre de l’any passat:

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.