Inici » Ateneu Barcelonès, Autor del mes, Destacat, Espai Barcelona, General, Itineraris literaris, Novetat

La BAB recomana… Caminar Barcelona

8 abril 2017 Sense Comentaris

Caminar Barcelona

de Patrícia Gabancho

Barcelona :  Columna, 2016.  Demaneu la reserva d’aquest document

L’art de caminar, més enllà de la poètica, és una experiència.

portada llibre

La Patrícia Gabancho és una gran coneixedora de la ciutat gràcies a les seves llargues passejades a peu. D’aquests recorreguts diaris n’ha extret una filosofia de la caminada urbana: com encarar-la, què s’ha de mirar, com trobar una ruta, com s’estructura una ciutat i quines preguntes ens genera el fet de caminar per un espai que coneixem però a vegades no reconeixem. A mesura que caminem, aprenem. De la ciutat i de nosaltres mateixos.

Amb una prosa àgil, rica i entenedora, ens convida a gaudir de les seves passejades per una Barcelona que coneix com ben poques persones. A l’inici de cada capítol, dedicat a un barri concret, l’autora ens fa participar en el seu passeig i ens porta per carrers i places tot seguint rutes intencionadament definides: rutes en línia recta ja que l’autora vol que els lectors puguin caminar a bon ritme, sense aturar-se en excés.

Un divers ventall d’informació ben dosificat i sempre sorprenent: ressenyes arquitectòniques, píndoles filosòfiques, personatges curiosos, fets històrics, apunts culturals, llocs imprescindibles… Tot això ens podria fer pensar que Caminar Barcelona es una interessant guia alternativa de la ciutat, però és quelcom més. L’escriptora no es conforma amb compartir amb nosaltres el seu coneixement de Barcelona (a voltes erudit, a voltes secret), si no que ens fa còmplices de la seva personal visió tant apassionada com pràctica, tant emocionada com critica de la ciutat que la va acollir ja fa molts anys.

“Caminar redueix la immensitat del món a les proporcions del nostre cos. Si en aquestes passejades insisteixo a venir als llocs que sovint no es visiten és precisament perquè entenguem Barcelona com un tot orgànic on tothom ha de tenir el seu lloc i el seu agafador per a la vida col·lectiva” (P. Gabancho)

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.