Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Recomanacions de poesia: “A través de Vinyoli”, de Xavi Múrcia

26 gener 2016 Sense Comentaris

L’any Vinyoli va quedar enrera deixant-nos un munt de propostes interessants per acostar-nos a l’obra del poeta des de vessants diferents. La Setmana de la Poesia de Barcelona d’aquell 2014 va convocar un munt de poetes “vinyolians” al Museu Frederic Marès, i els qui no coneixíem prou bé la seva obra vam tenir oportunitat de descobrir-la, ja fos assistint a les nombroses lectures públiques dels seus poemes, o bé  llegint les reedicions dels seus llibres que van publicar-se al llarg del 2013 i el 2014, a les que cal afegir antologies com la de Joan Margarit a Proa  i la de Jordi Llavina a l’editorial Candaya, aquest cop traduït al castellà.

Una de les felices conseqüències de l’any Vinyoli va ser el disc que us recomanem avui: A través de Vinyoli, de Xavi Múrcia (acompanyat d’Albert Vila o Xarli Oliver), on hi trobareu tretze poemes de Vinyoli musicats per Xavi Múrcia, que a més hi posa veu i guitarra.

Molt millor del que ho podríem fer nosaltres, el periodista Albert Vinyoli, fill del poeta, descrivia així al concert que va tenir lloc al Born:

… Xavi Múrcia omple l’escenari i comunica amb una soltesa més que evident el que vol comunicar; en aquest cas, una interessantíssima interacció amb la poesia de Vinyoli. Ell hi aporta un saber fer musical sense complexos, agafant el que més li convé de qui més li convé -Hendrix, Leonard Cohen, Brassens, per posar uns exemples-: electricitat, tecnologia, artesania i força, molta força, per cantar la poesia de Vinyoli, sense complexos també, donant per entès que està fent arribar al públic una cosa que per a ell té un interès real. Xavi Múrcia no falseja ni fa retòrica ni amb la veu, el to, ni amb la música. 

 

Us deixem amb un tast del disc, enregistrat al Born durant la presentació del concert “A través de Vinyoli” el 19 de gener de 2014. Cliqueu aquí per saber a quines biblioteques de la ciutat podeu trobar el disc.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.