Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

Cicle novel·les i novel·listes de la Primera Guerra Mundial: els canons d’agost

12 setembre 2015 Sense Comentaris

Los cañones de agosto

treinta i un días de 1914 que cambiaron la faz del mundo

de Barbara W. Tuchman

traducció: Víctor Scholz

Barcelona : RBA, 2012. Demaneu la reserva d’aquest document

SINOPSI. Quan va acabar el mes de juliol de 1914, Europa vivia encara immersa en l’enganyosa placidesa de la Belle Époque, dilatada continuació d’un segle XIX, generós i fructífer, que no acabava de passar. Trenta-un dies després havia començat el segle XX, i de la Belle Époque no quedava més que un munt de ruïnes fumejants: havien tronat els cànons d’agost.

A partir d’un impressionant cabal d’informació històrica, Barbara W. Tuchman ens presenta el panorama dramàtic, multicolor, carregat de tensions psicològiques, aclaparador per la seva incertesa, desconcertant per la seva rapidesa, d’aquell mes d’agost de 1914 que va canviar la faç del món. Els fets que es van succeir sobre el mosaic d’Europa i els personatges que en ells van intervenir reviuen en aquesta novel·la les petites misèries, les virtuts, els trets més personals i fins i tot els defectes físics de les figures que llavors van tenir a les mans el destí de milions de persones, d’expressiu vigor actual.

Barbara Tuchman fou una historiadora, periodista i escriptora nord-americana. Altres llibres d’ella són:

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.