Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé: novetats Espai Barcelona Estiu 2015

16 juliol 2015 Sense Comentaris

mosaicestiu15Com cada estiu, a l’agost tancarem la biblioteca, però en trobareu altres d’obertes a la ciutat, podeu consultar-ne els horaris actualitzats.

Fins aleshores, encara us queden un parell de setmanetes  per a visitar-nos i tafanejar les darreres novetats barcelonines que us oferim.

En destacarem algunes, per exemple, un parell d’estudis urbanístics, sociològics i etnogràfics al voltant de dos barris de la ciutat, el Xino i el Bon Pastor, i la transformació que han sofert aquests últims anys. Tots dos compten amb la col·laboració de l’antropòleg Manuel Delgado.

Trobareu curiositats i anècdotes variades, històriques i actuals, a Barcelona 100 passatges i a Llocs insòlits amb històries sorprenents. També fotografies emblemàtiques de la Barcelona dels segles XIX i XX a Barcelona desconeguda, recull que recupera alguns daguerreotips i imatges dels primers fotògrafs internacionals, com Franck o Jean Laurent, que van retratar la ciutat.

Seguint amb la fotografia, també us presentem l’obra Flashback, catàleg de l’exposició “Leopoldo  Pomés. Flashback”, mostra antològica que recull el vast univers creatiu d’aquest fotògraf, publicista, cineasta, dibuixant, poeta, empresari i gastrònom, nom indiscutible de la fotografia catalana contemporània.

I un últim suggeriment musical per a acabar. A tots ens ressonen al cap versos com “… dame aire con tu abanico, que sóc de Barcelona, i em moro de calor” de El Último de la Fila, o bé allò de “ella tiene poder, ella tiene poder, Barcelona es poderosa Barcelona tiene poder” del Peret. I és que de cançons sobre Barcelona, o que citin la ciutat n’hi ha, moltes, tantes que ja s’ha editat un cançoner que en recull cinquanta Barcelona en 50 cançons. A part de les més conegudes hi descobrirem cançons de Boris Vian, Stephen Sondheim, els suecs I’m from Barcelona, Siniestro Total, Bob Dylan o Paperboys entre d’altres. Fins i tot inclou un codi QR que ens permet enllaçar amb el llistat de cançons a l’Spotify.

Al setembre tornarem amb més novetats, fins aleshores bona lectura!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.