Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

Queremos tanto a Julio

29 desembre 2014 Sense Comentaris

portadajuliocrisQueremos tanto a Julio

Amb aquest joc de paraules, que ens remet a aquell Queremos tanto a Glenda del mateix Julio Cortázar, s’inicia el primer capítol d’aquest llibre de la Cristina Peri Rossi. S’ha convertit en un títol recurrent per a parlar de l’escriptor, per a encapçalar articles i notícies diversos i, fins i tot, així s’anomena  l’obra que recull les aportacions de vint autors diferents al voltant de la seva figura.

I és que, tal i com queda palès en el títol, aquest llibre va d’ells dos, de Julio y Cris, de Paris i Barcelona, d’amor i d’humor, d’amistat i complicitat, d’escriptura i d’escriptors, de fascinació i seducció mútua, de grans cronopis.

30 anys després de la mort d’ell, l’autora és aquí capaç de despullar-se i oferir-nos una crònica íntima del que va ser una amistat amorosa irrepetible. I li agraïm.

Així que no afegirem més i deixarem que descobriu aquesta joieta. És una de les novetats de Nadal que han arribat a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé i que trobareu disponibles en quant tornem a obrir les portes aquest proper divendres 2 de gener.

Fins aleshores us deixem amb el següent poema, quasi homònim, del també escriptor Juan Rulfo:

Por eso queremos tanto a Julio (A Julio Cortázar)

Lo queremos porque es bondadoso.

Es bondadoso como ser humano y muy bueno como escritor. Tiene un corazón tan grande que Dios necesitó fabricar un cuerpo también grande para acomodar ese corazón suyo. Luego mezcló los sentimientos con el espíritu de Julio. De allí resultó que Julio no sólo fuera un hombre bueno, sino justo. Todos sabemos cuánto se ha sacrificado por la justicia.

Por las causas justas y porque haya concordia entre todos los seres humanos.

Así que Julio es triplemente bueno.

Por eso lo queremos. Lo queremos tanto sus amigos, sus admiradores y sus hermanos.

En realidad, él es nuestro hermano mayor.

Nos ha enseñado con sus consejos y a través de sus libros que escribió para nosotros lo hermoso de la vida, a pesar del sufrimiento, a pesar del agobio y la desesperanza. Él no desea esas calamidades para nadie. Menos para quienes saben que, más que sus prójimos, somos sus hermanos. Por eso queremos tanto a Julio.

Juan Rulfo

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.