Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina

L’any de la plaga: Etapa 5

18 juliol 2014 Sense Comentaris

Agafarem el carrer Arenys i anirem baixant suaument fins arribar a la Ronda de Dalt, a l’alçada de l’Hospital de la Vall d’Hebron. Aquest hospital va ser inaugurat el 1955 i és un dels hospitals de la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1971. L’hospital és clau a la novel·la ja que és el lloc on treballa na Irene, l’exnovia d’en Victor i a més en aquest hospital es situa el final de la novel·la.

-S’hauria de portar a analitzar l’eucaliptus –dic.
-Sí. La Irene pot fer-ho. Agafa’n algunes mostres de la Vall d’Hebron i intenta que algú les trameti al toxicològic. Sense proves clíniques no podem alertar de res. I sense internet no tenim opció a avisar ningú.
-Tinc por d’anar demà a l’hospital –confessa la Irene.
-Feu vida normal. Aneu a treballar. No podeu evitar les pors, però podeu camuflar-les. Demà molta gent acaba les vacances, i de mica en mica tot tornarà a la normalitat. En pocs dies passarà, n’estic convençut. Quan tinguem els resultats, tot anirà rodat.[Pàg 183]

La creu blava que s’esfilagarsa sobre el nom de Vall d’Hebron.
L’hospital on han estat recloent la llista de malalts i embarassades sota l’excusa de la quarantena. Humans que no poden ser replicats.
Persones sentenciades a ser exterminades.
Com jo. [Pàg 214]

L’HOSPITAL UNIVERSITARI VALL D’HEBRON

L’any 1955 es va inaugurar la Residència Sanitària Francisco Franco, nom que es va mantenir fins els anys de la transició democràtica, quan es va canviar per Hospital General Vall d’Hebron.
En un principi, era un edifici de 13 pisos d’alçada que funcionava com a centre obert per a malalts quirúrgics.
L’any 1960 s’incorporen els primers equips quirúrgics per atendre urgències de cirugia.
El 1966 la Residència va esdevenir Ciutat Sanitària i es van començar a construir tres nous centres monogràfics dedicats a traumatologia, a pediatria i a obstetrícia i ginecologia com a prolongació de l’Hospital General. A més, es va posar en marxa l’Escola d’Infermeria.
L’any 1967 s’inauguren l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació i l’Hospital Maternal i la Clínica Infantil.
L’Hospital General es va ampliar per un dels extrems el 1975.
L’any 2001 esdevé la fusió dels tres hospitals en un de sol i la nova nomenclatura com a Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Font: http://www.vhebron.net/la-nostra-historia

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.