Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El día de mañana

2 maig 2014 Sense Comentaris

El día de mañana/Ignacio Martínez de Pisón. Barcelona: Seix Barral, 2011

Ignacio Martínez de Pisón es un escriptor nascut a Saragossa l’any 1960. Va viure la seva infantesa a Logronyo i Saragossa, on va estudiar als jesuïtes. Es va llicenciar en Filologia Hispànica a la Universitat de Saragossa i en Filologia Italiana a Barcelona, ciutat en la que resideix des de 1982. Ha fet adaptacions al teatre , guions de cinema i articles de premsa en diversos mitjans. Les seves novel•les han estat traduïdes a una dotzena d’idiomes. És fill predilecte de Saragossa.
El día de mañana és la història de Justo Gil que es reconstrueix mitjançant la narració de dotze personatges de diferent àmbit social. Així, Justo és un immigrant aragonès que arriba a Barcelona amb la seva mare malalta i acabarà essent un confident de la Brigada Politico-Social.
Barcelona està molt present en aquesta novel•la. Tenen gran protagonisme indrets del districte de Ciutat Vella, Eixample i Sarrià-Sant Gervasi, però també surten a la novel•la llocs dels districtes de Sants-Montjuïc, Les Corts, Gràcia, Sant Andreu i Horta-Guinardó.
En definitiva, es tracta d’una novel•la calidoscòpica que ens narra la història d’un delator a Barcelona des dels anys 60 a principis de la democràcia i que va ser premiada l’any 2012 amb els premis Ciutat de Barcelona  i Espartaco de la Setmana Negra de Gijón.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.