Inici » Ateneu Barcelonès, Autor del mes, Destacat, General, Novetat

autor del mes: Jaume Cabré III

29 març 2014 Sense Comentaris

 Jo confesso de Jaume Cabré va ser la novel·la guanyadora del Premi Crexells 2012.

Aquest premi va ser atorgat el dia 22 de juny a la Revetlla literària celebrada a l’Ateneu Barcelonès.

Els socis i sòcies d’aquesta institució i els usuaris del consorci de Biblioteques de Barcelona van votar aquesta obra com la millor novel·la catalana publicada l’any 2011 amb el 37,3% dels vots. La segona obre finalista va ser L’últim dia abans de demà d’Eduard Márquez amb un 36,7% dels vots i Primavera, estiu, etcètera de Marta Rojals va tenir un 20,2% dels vots (vots en blanc, un 0,5% i vots nuls, un 5,3%).

El premi Joan Crexells de novel·la catalana, creat l’any 1928, és un dels premis de més prestigi de les lletres catalanes. En realitat, els premis literaris, en sentit modern, neixen amb el Crexells de novel·la, instituït i atorgat des de 1928 en memòria del filòsof Joan Crexells i destinat a la millor novel·la escrita en català. El premi compta amb una dotació de 6.000 euros i el guardó és una obra de l’artista plàstic, Antoni Llena.

Jo confesso ha obtingut a més a més altres guardons literaris com: Premi de la Crítica 2012Premi Crítica Serra d’Or 2012; Premi de Narrativa M.Àngels Anglada 2012 i  Premio La tormenta en un vaso 2012.

Si cliqueu aquí podreu escoltar la conferència que Jaume Cabré va donar dins el cicle “Coneix l’autor i la seva obra”. Presentació a càrrec de Jaume Aulet, assagista i professor de Filologia Catalana a la UAB.

I si voleu llegir la novel·la demaneu la reserva d’aquest document.

 

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.