Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana: Les herbes secretes

28 març 2014 Sense Comentaris

Les herbes secretes / Roser Caminals.- Lleida: Pagès, 1999.

Roser Caminals neix a Barcelona  el 1956, viu als Estats Units on ensenya literatura castellana, exerceix de traductora, novel·lista, i també escriptora d’obra de no ficció.

És l’any 81, cop d’estat d’en Tejero, 23 de febrer. La Magda, romàntica que espera una emoció extrema  viu el final d’una relació;  la Carme creu en la seguretat, la companyia, construir amb un altre persona una convivència única potser basada una mica  en no fer-se nosa.
La Magda fa deu anys que treballa a Sirena i Pastor, una editorial propietat de la Carme que sommia amb treure un best-seller i mudar-se del carrer Gran de Gràcia a la part alta de la ciutat de Barcelona. A l’editorial arriben molts manuscrits, els classifiquen  en tres categories: “autors en actiu”,que habitualment publiquen les seves obres a Sirena i Pastor; “autors en perspectiva”  ja publicats, però per altres editorials; i  els “verges”, els que no ha publicat mai ningú, aquests últims els porta la Magda i entre ells hi ha un manuscrit autobiogràfic anònim d’un psicòpata. La Magda només llegir la primera frase del manuscrit: “Les odiava” la captura i li desperta  la curiositat i s’implica en la història fins el punt de voler saber més i investiga fins al final.
Aquestes dues històries entrecreuades, explicades en un llenguatge natural i fàcil, també capturen al lector.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.