Inici » Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró, Destacat, General, Gènere negre, Novetat, Novetats bibliogràfiques

Nou “Tinta Negra”, novetats bibliogràfiques i recomanacions de la biblioteca Montbau

13 novembre 2013 Sense Comentaris

A la Biblioteca Montbau- Albert Pérez Baró la propera setmana omplirem els expositors de novetats amb la millor collita negre i criminal dels darrers mesos. N’hi ha per a tots els gustos: alguns dels èxits de la temporada, escriptors d’arreu del món i també del  país.

Fent només una ullada al nostre butlletí de novetats, que surt periòdicament i anomenem TINTA NEGRA, podreu trobar destacats títols com Herejes de Leonardo Padura, Huesos en el jardín de Henning Mankell, El Muñeco de nieve de Jo Nesbo, Pan, educación, libertad de Petros Márkaris, o El Último lapón d’Olivier Truc.

Volem destacar per la seva actualitat la darrera novel•la de Petros Márkaris, Pan, educación, libertad, pertanyent a l’anomenada “Trilogia de la crisi”.

Márkaris va néixer a Turquia, en una família de pare armeni i mare d’origen grec. Durant la seva joventut, va estudiar economia a Grècia, Turquia, Alemanya i Àustria. A causa de la seva vocació per les lletres, aviat va deixar de banda les ciències econòmiques i es va centrar en estudiar la cultura alemanya, va traduir el Faust de Goethe i es va especialitzar en Bertolt Brecht. De fet, les novel•les protagonitzades per Kharitos són una representació de la crítica social de la societat actual  que l’autor qualifica de brechtiana.
Llegint les novel•les de Márkaris es pot seguir l’evolució de la Grècia de les darreres dècades. Márkaris fa una crítica mordaç del seu país, dels polítics i dels policies. Tot això amb un atractiu personatge, el comissari Kharitos.

L’al•licient de la novel•la és l’actualitat del seu context, on Grècia i Espanya abandonen l’euro. L’argument comença el Cap d’Any del 2013 amb la declaració de bancarrota de Grècia. Kharitos i la seva família s’han d’ajustar a les dificultats que això suposa i en mig de la paralització econòmica i el deteriorament del país sorgeix un augment de solidaritat per les persones més desfavorides i també un augment dels moviments neonazis. Davant d’aquesta situació Kharitos ha de resoldre el crim d’un home que en la seva joventut va participar en els fets que van passar en la Universitat Politècnica l’any 1973, quan els estudiants varen fer una revolta en contra de la dictadura militar, una època negra en la que Grècia sembla ser que ha retornat. Un exemple de novel•la policíaca o novel•la social contemporània.

Si la temàtica d’aquest llibre t’ha interessat et recomanem que et passis el proper divendres 15 de novembre per la nostra biblioteca i escoltis a l’Àlex Martín Escribà parlant de la novel•la negra com la gran novel•la social contemporània, on naturalment es parlarà de Markaris entre d’altres escriptors.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.