Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda recomana…Exposició “Josep Carner, de príncep a mite” a la Biblioteca de Catalunya

29 octubre 2013 Sense Comentaris

A la  Biblioteca de Catalunya es pot visitar fins el 31 d’octubre l’exposició “Josep Carner, de príncep a mite“.

El 9 de febrer de 1884 neix, a l’eixample barceloní, Josep Carner i Puig-Oriol (Barcelona, 1884-Brussel·les, 1970). Fill únic del periodista i home de lletres Sebastià Carner, destaca des de ben jove pel domini absolut del llenguatge poètic –i de la llengua, ras i curt– i pel seu carisma, factors que el duran ben aviat a ser considerat pels seus coetanis com a «príncep» de la poesia catalana.

L’exposició presenta una tria de documents, conservats a la Biblioteca de Catalunya, relacionats amb l’obra de Josep Carner i amb la seva trajectòria personal. Quan ha estat possible, s’han acompanyat les edicions dels seus llibres amb altres documents relacionats –esborranys, proves d’impremta, correspondència, musicacions, programes… – que ajuden a explicar el procés de creació i de recepció de la seva obra. Es pretén així contribuir a donar a conèixer la trajectòria de qui, d’incipient «príncep», es va convertir en un «mite».

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.