Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

Aquest mes llegim a… Paco Roca

10 juny 2013 Sense Comentaris

Aquest mes de juny, al Club de Lectura de Novel·la Barcelonina, xerrarem al voltant del còmic El invierno del dibujante, d’en Paco Roca. La trobada tindrà lloc aquest dimarts 11 de juny a les 19 h. a la sala d’actes de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé.

Per a acomiadar aquest curs de Club de Lectura hem triat un còmic, una obra ben diferent de les novel·les que acostumem a llegir. Es tracta d’una obra gràfica que plasma amb fidelitat la Barcelona de finals dels 50. Ens explica la relació de l’editorial Bruguera amb els seus dibuixants del moment i l’intent d’aquests (Giner, Escobar, Cifré, Peñarroya i Conti) d’abandonar l’editorial per a engegar la seva pròpia revista, Tío Vivo.

Per a documentar-se sobre l’època, Paco Roca explica que li ha estat de gran ajuda la novel·la El tramvia blau, d’en Víctor Mora, un dels seus ídols d’infància.

I la fidelitat i la meticulositat dels seus dibuixos, que ens transporten a uns altres temps, són també producte de la feina de documentació de l’autor, a partir de les fotografies de Leopold Pomés i Francesc Català-Roca.

En resum, una aproximació a la historieta gràfica del nostre país, feta amb respecte, estima, verisme i coherència. Us la recomanem, bona lectura!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.