Lletres que naveguen I: Revistes literàries
Una revista és una publicació d’aparició periòdica a intervals majors a un dia. A diferència dels diaris o periòdics, orientats principalment a oferir notícies d’actualitat més o menys immediata, les revistes ofereixen una segona i més exhaustiva revisió dels successos, sigui d’interès general o sobre un tema més especialitzat. Típicament estan impreses en paper de més qualitat, amb una enquadernació més acurada i una major superfície destinada a la gràfica. El seu origen es remunta a l’any 1663, quan va començar a editar “Erbauliche Monaths-Unterredungen” (“Discussions mensuals edificants”) a Alemanya. També poden tenir la seva versió digital o haver nascut directament a Internet.
Una revista literària es podria definir com una publicació periòdica que presenta obres breus com contes, poesies i articles signats que desenvolupen estudis sobre moviments literaris, estils, llengua i autors i les seves obres. Així com informació sobre la tasca cultural, cursos, recursos, conferències, presentacions de llibres i obres teatrals.
Les revistes són un tipus de document molt consultat a les biblioteques. Us oferim un llistat de les de temàtica literària impreses que tenim al vostre servei i el seu enllaç:
Alga: revista de literatura BAB
Caracters: és una revista de llibres BAB
Cuadernos de Estudio y Cultura ACEC BAB
Eñe: Revista para Leer BAB, CARMEL
L’Illa: Revista de Lletres BAB
Ínsula: Revista de Letras y Ciencias Humanas BAB
Letras Libres BAB
Litoral: Revista de Poesía, Arte y Pensamiento BAB
Llengua Nacional BAB
Lletres (Grup del Llibre) BAB, CARMEL, MONTBAU
Els Marges BAB
The New York Review Of Books BAB
Qué leer BAB, CARMEL, MONTBAU
Quimera BAB, CARMEL, MONTBAU
Reduccions BAB
Tantagora BAB
Alguns diaris inclouen un dia a la setmana un suplement cultural on ofereix informacions literàries i novetats bibliogràfiques ressenyades. Us oferim una llista dels més populars:
ABCD de las Artes y las Letras (ABC)
Babelia (El País)
Cultura|s (La Vanguardia)
Cultura (Avui)
El Cultural (El Mundo)
Culture (The Sunday Times)
Le Figaro Littéraire (Le Figaro)
Livres (Le Monde)
Quadern (El País)
Per acabar, hem de citar un parell de revistes de creació literària digitals molt consultades:
Deixa el teu comentari!