Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Los fantasmas de Sarrià visten de chándal

3 març 2025 Sense Comentaris

 Los fantasmas de Sarriá visten de chándal/ Wílmar Cabrera. Lleida: Milenio, 2012

   Wílmar Cabrera és un periodista i escriptor nascut a la ciutat colombiana de Palmira l’any 1970. Va estudiar Periodisme a la Universitat Autonoma d’Occident de Cali. Com a periodista ha desenvolupat la seva feina a les redaccions dels diaris El Tiempo, El País (de Cali), el canal de televisió CityTV i a la revista So-Ho i com a guionista ha treballat per a CaracolTV. També ha estat reporter i redactor de programes de telerealitat. Des de 2016 treballa per a Yahoo Deportes. Com a escriptor, és autor de la novel·la “ Los fantasmas de Sarriá visten de chándal” i ha participat en dues antologies de contes: “Emergencias. 12 cuentos ibéroamericanos” i “Soy gallina/Soy león” i és autor dels còmics “Colombia 86” i “Los porqués de Joaquin”.

“Los fantasmas de Sarriá visten de chándal” comença quan l’argentí José Wenceslao Novac Irigoyen rep un tret. Té pendent fer una trucada al periodista colombià Wolframio Caballero, que ha ideat un tour turístic que rememori l’antic estadi de Sarrià, en el qual es va jugar el mític partit del Mundial d’ Espanya 1982 entre Itàlia i Brasil. Per tirar endavant amb el projecte conten amb la finançament del mafiós búlgar Dimitar Zehirov, el qual vol que participi en el projecte l’antic jardiner de l’estadi de Sarrià que està ingressat en una residència de gent gran i no vol saber res del futbol.

L’acció de la novel·la es desenvolupa principalment a escenaris situats en el districte Horta-Guinardó, Eixample i Sarrià, encara hi ha escenaris a cada un dels districtes de la ciutat.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“Los sábados en Barcelona suelen ser muy tranquilos. Son días de ir al bar; pedir una caña o un cortado y sentarse a leer el periódico desde la primera a la última página, o para contradecir a quien habla a gritos desde la barra. Bien sea de fútbol o de política. Eso sucede mientras otros hacen la compra, van a comer en familia y si el tiempo alcanza, salen de tiendas y hasta pasan por la peluquería para cortarse esos pelos de más que no dejan ver por donde se camina. Los sábados son días felices, muy distintos a los domingos que llevan consigo algo de tristeza y melancolía porque se cierra o se abre la semana. Nunca se sabe. Por eso, un sábado es el día perfecto para jugar por última vez en un campo de fútbol. Es la jornada ideal para decidir si se vende o no un estadio con mucha historia, para construir un conjunto habitacional. Sí, y es el momento preciso para demolerlo. Así como pasó con el estadio de Sarriá”  

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.