La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… La noche fenomenal
La noche fenomenal/ Javier Pérez Andújar. Barcelona: Anagrama, 2019
La noche fenomenal/ Javier Pérez Andújar eBiblio
Javier Pérez Andújar és un escriptor nascut a Sant Adrià del Besós l’any 1965. És llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat amb els programes de televisió Saló de lectura en Barcelona Televisió i L’hora del lector a TV3. Ha estat redactor de la revista Taifa i ha escrit articles per al fanzine Mondo Brutto i als diaris El País i El Periódico. L’any 2014 va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona. La noche fenomenal és la seva sisena novel·la.
El llibre comença quan un grup de persones que es reuneix a la llibreria Jaimes per assistir a una conferència sobre el diable decideix fer un programa de televisió sobre fenòmens paranormals anomenat “La noche fenomenal”. Així coneixerem a Javier, el protagonista principal que fa viatges astrals i s’ajunta amb Piñeiro, el jugador d’escacs que havia participat en mitjans de comunicació parlant d’ocultisme, J. Hermosilla, director de la revista Rumbo 3, De Diego que havia escrit articles en aquesta revista i havia estudiat llengües orientals, turisme i cursos relacionats amb llengües orientals i Ángel, que és el ponent de la conferència. Aquests personatges viuran unes aventures surrealistes.
A la novel·la surten tots els Districtes de Barcelona, encara que l’Eixample, Ciutat Vella i Sant Martí tenen un protagonisme més gran.
Finalment, us oferim un petit fragment de la novel·la:
“(…) Hacía años que andaban borrando por toda Barcelona las viejas heridas de la dictadura. Por lo menos, sus nombres. Extirpando las palabras se borraban los recuerdos. Y sin embargo esa memoria todavía persiste allí mismo, por ejemplo, en el nombre de aquel barrio de La Paz, pues se lo puso la dictadura en conmemoración de los veinticinco años de paz franquista, y fue inaugurado por el Caudillo en persona. Pero no, a cambiar el nombre de un barrio entero no se atrevían las autoridades locales. Además, como ya todo el mundo lo nombraba en catalán, pasaba más desapercibido, pues en política, lo mismo que las manos en religión, una lengua lava a la otra. Unos metros más adelante, a la altura de los trasteros del Bluespace, un coche nos cerró el paso. Era el Seat Ibiza rojo y blanco de nuestros amigos Starsky y Hutch.”
Deixa el teu comentari!