Inici » Activitats, Destacat, Novetat, Poesia

Cicle de poesia: De pensament, paraula i obra. Sergio Gaspar i Montserrat Abelló

20 novembre 2012 Sense Comentaris

El mes de novembre és especial a la Biblioteca del Guinardó-Mercè Rodoreda, perquè aquest mes tindrem doble sessió del cicle De pensament, Paraula i Obra, amb les visites d’en Sergio Gaspar el dijous 22 de novembre, i de la Montserrat Abelló el dijous següent, dia 29.

Sergio Gaspar va néixer a Checa, un poble de la província de Guadalajara, l’any 1954.

Llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona, on, al contrari, resultava relativament fàcil convertir-se en un jove antifranquista, comunista i ateu. Als 18 anys ja va començar a treballar a l’editorial Ocnos, i des d’aleshores no ha parat de col·laborar amb editorials diverses: Versal, Edhasa, Círculo de Lectores. També ha format part del comitè de redacció de la revista Hora de poesía (amb Javier i Rosa Lentini) i ha escrit i publicat esporàdicament a publicacions com Quimera, El Ciervo o Turia. Entre les seves aventures literàries trobem la d’haver participat, juntament amb un grup d’amics, en la publicació dels dotze títols de la col·lecció Bauma, Cuadernos de Poesía. entre 1993 i 1996.

 L’any 1996 va fundar amb Maria Fortuny l’editorial DVD Ediciones, empresa que ha dirigit des d’aleshores i que, malauradament al juny de 2012 ha anunciat que tancava, degut a la crisis actual i a la falta de pagament de diversos clients (alguns d’ells institucionals). Com a editor ha publicat més de dos-cents títols. Com a autor, ha publicat els llibres de poesia Revisión de mi naturaleza (1988), Aben Razin (1991), El caballo en si muro (amb pintures de Ramón Zurriarain) i Estancia (2009).

També ha estat antologat en treballs com Poesia espanhola de agora, de Joaquim Manuel Magalhães (1997), i Por vivir aquí, de Manuel Rico (2003).

________________________________________________________

MONTSERRAT ABELLÓ : imatge i paraula

Amb la presència de Monsterrat Abelló, Clara Bofill, Laura Torres, Cristina Fort, Sandra Vilar i Oriol Izquierdo.

Com cau la tarda és la peça audiovisual que inaugurarà l’acte. Un documental sobre la vida i obra de la poeta catalana Montserrat Abelló (Tarragona, 1918), dirigit per la seva néta Clara Bofill. Comptarem amb la presència de totes dues, i també de la resta de l’equip que va participar en el projecte.

Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, presentarà la poeta que acaba de reeditar la seva obra completa Al cor de les paraules : obra poètica 1963-2002. L’acte finalitzarà amb una lectura de poemes.

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.