Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat, Poesia

Autor del mes : William Butler Yeats (2a part)

15 novembre 2012 Sense Comentaris

William Butler Yeats

A partir del 1910 la seva poesia començarà a estar cada cop més influenciada per Ezra Pound i els imagistes, modernitzant les seves imatges però mai no abandonarà l’estructura tradicional del vers.

La publicació de la seva obra poètica, amb títols destacats com Els cignes salvatges de Coole (1917), La Torre (1928) o L’Escala de cargol (1929) el van convertir en un dels autors en llengua anglesa més influents del segle XX. Serà guardonat amb el Premi Nobel de Literatura de 1923 “per la seva inspirada poesia, que en una forma altament artística dóna l’expressió a l’esperit d’una nació sencera”.

El major èxit de Yeats va ser independitzar la cultura irlandesa dels models anglesos, tant en la temàtica com en l’expressió. La poesia de Yeats sol estar inspirada en el paisatge, els ambients i els mites de la cultura tradicional irlandesa i clàssica, especialment en les llegendes d’origen celta, amb una constant preocupació per la musicalitat del vers. El 28 gener 1939 moria a la localitat francesa de Menton als 73 anys.

Ezra Pound  sobre la poesia de William Butler Yeats

 “Per a mi, sempre hi  han hagut dues formes de poesia. La més “poètica” és, primerament, aquella que sembla música forçada per articular-se en discurs; i, en segon lloc, aquella que sembla com si una escultura o pintura esdevingués mot. Al límit entre l’evocació i la descripció es troba la diferència entre el geni i el talent […] En qualsevol dels dos casos, el treball del senyor Yeats l’ha assolit en el passat i encara continua fent-ho.”

“The Later Yeats.” a Poetry magazine. 1914. nº 2, Vol. 4, May. pp. 64-69.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.