Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat, Poesia

Autor del mes : William Butler Yeats (1a part)

6 novembre 2012 Sense Comentaris

William Butler YeatsWilliam Butler Yeats (Dublín, Irlanda 1865 – Menton, França 1939). Poeta i dramaturg irlandès. Yeats va ser el creador de l’estil celta crepuscular i és, sense dubte, el màxim representant del renaixement literari irlandès. Un dels fundadors de l’Abbey Theatre (teatre nacional d’Irlanda) i  un dels autors més destacats del s. XX.

Fill del pintor John Butler Yeats i membre d’una antiga família irlandesa protestant, va estudiar pintura a Londres i Dublín. Va passar llargues temporades durant la infància al comtat de Sligo, el qual li va despertar un enorme interès per les tradicions populars irlandeses, estant molt representades a la mitologia i folklore celta a la seva obra.

El 1887, es va traslladar, juntament amb la seva família, a Londres, i allà va descobrir l’hinduisme, la teosofia i l’ocultisme, interessant-se per la màgia, el moviment rosacruz i l’espiritualisme. Es va relacionar amb el grup d’escriptors decadents, reunits entorn del Yellow Book.

El 1889 va publicar el primer poemari sota el títol de Les peregrinacions d’Oisin i altres poemes. L’interès per reviure l’ambient literari del seu país, el va fer tornar a Dublín per fundar el teatre nacional Amharclann na Mainistreach del qual va ser director fins a la seva mort. En aquells dies, la seva fascinació pel misticisme i l’esoterisme van prevaler sobre la poesia, produint obres de caràcter dramàtic entre les quals brillen La Comtessa Cathleen (1892), La Terra del Desig (1894) i El Llindar del Rei (1904).

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.