Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

Calidoscopi Montalbán

29 octubre 2012 Sense Comentaris

El passat divendres 19 d’octubre es va poder veure al Canal 33 el documental Calidoscopi Montalbán, un homenatge al creador del popular detectiu de Barcelona.

Dirigit per Jordi Segú, el documental entrevista a persones que van conèixer o van tractar a Montalbán: intel·lectuals, artistes, del món editorial, amics i familiars com Maruja Torres, l’escriptor fetix de la nostra biblioteca Juan Marsé, el cantant Raimon, el cuiner Ferran Adrià, l’agent literària Carmen Balcells i el seu fill Daniel Vázquez Sallés, entre d’altres.

L’obra es desenvolupa a través del fil conductor del comissari italià Salvo Montalbano, personatge fictici creat per Andrea Camilleri, que viatja a Barcelona per descobrir qui era l’home que va inspirar el seu creador a l’hora de batejar-lo. Gràcies a les investigacions del comissari Montalbano coneixem les diferents facetes de periodista, novel·lista, assatgista o gastrònom, pels escenaris barcelonins on va transcórrer la seva vida.

Un gran documental que no heu de deixar escapar tots els amants de la novel·la barcelonina en general i d’en Montalbán en particular. Si us el vau perdre, el podeu tornar a veure per internet. I si us ha entrat la curiositat lectora, a la biblioteca trobareu l’obra de Vázquez Montalbán.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.